Nu-ţi plăteşti AMENDA, rămâi fără PERMIS!4 martie a fost ultima zi in care se mai puteau trimite sugestii pe adresa Ministerului Afacerilor Interne (legislatie@mai.gov.ro) in legatura cu intentiile politiei de a modifica legislatia rutiera. Din pacate prea putini au stiut sau au fost interesati de aceste modificari, desi ele vizeaza cel putin cateva sute de mii de soferi romani care conduc masini inmatriculate in strainatate sau - potential - ne vizeaza pe toti cei care la un moment dat am putea sa comitem o contraventie rutiera.
Iată câteva modificări propuse ce te vor pune pe gânduri.

Şoferii cu domiciliul sau resedinta in Romania, dar care conduc masini inmatriculate in strainatate, vor fi obligati sa-i prezinte politistului care-i opreste in trafic si actul de proprietate asupra autovehiculului, tradus si legalizat in limba romana.
Nu se va mai putea circula pe drumurile romanesti mai mult de 30 de zile cu o masina inmatriculata in strainatate. Verificarea se va face folosind prevederea de la punctul anterior.

În cazul in care veti primiti o amenda veti fi obligat s-o platiti inainte de a o contesta in instanta (acum contestarea in justitie suspenda aplicarea amenzii pana la solutionare procesului).

Neplata in termen de 90 de zile a amenzii va duce la suspendarea permisului auto.

Şoferii cu permis de conducere emis de alte tari vor fi parati de Politia Romana omoloagei din tara care a emis permisul.

"Nu ne intereseaza banii dumneavoastra, pentru ca amenzile nu intra in conturile politiei, ci se constituie venituri la bugetele locale. Dar vrem sa tragem un semnal de alarma si sa reducem accidentele", a spus comisarul sef Paul Toma, seful Directiei rutiere din cadrul IGPR, care face parte din comisia care a elaborat propunerile de modificari.