Vesti bune daca ai picat traseul nu mai trebuie sa dai sala


Veşti bune pentru cei care vor să devină şoferi! Cine a luat „sala“ poate susţine „traseul“ timp de un an, de mai multe ori.
Potrivit unui proiect de lege, aflat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu privire la schimbarea procedurii de examinare a viitorilor conducători auto, „promovarea probei teoretice permite susţinerea succesivă a probei practice pentru o perioadă de un an de la data absolvirii cursurilor".
„Lucrurile sunt simple. Până acum, dacă dădeai proba teoretică şi o luai, dar picai la traseu, trebuia să o iei mereu de la capăt, atât cu proba teoretică, cât şi cu cea practică", au declarat pentru adevărul.ro surse din cadrul Direcţiei Înmatriculări Permise.
O altă modificare propusă îi vizează pe conducătorii de mopede. Astfel, dacă aceştia fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislaţie rutieră specific conducerii mopedelor, se pot prezenta la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei şcoli de şoferi. Cu toate acestea, autorităţile nu au întocmit nici până acum metodologia de desfăşurare a examenului pentru mopede, iar instructorii şcolilor auto nu ştiu ce anume să îi înveţe pe candidaţi.